Презентація нової книги Андрія Дмитрука та Олександра Ручко "І назвали його Київ..."







18 жовтня бібліотека ім. П.Й.Панча мала честь приймати у себе відомого київського письменника, сценариста, телеведучого Андрія Дмитрука, який представив публіці найновішу книгу, написану у співавторстві з журналістом Олександром Ручко «І назвали його Київ...» Нариси про минуле, таємниці та містику улюбленого міста".

Сімнадцять оповідань про важку та яскраву долю нашої столиці, про її містичний вплив, таємниці та чудеса, пам’ятні місця та споруди заставлять вас, зачаївши подих, слідкувати за виникненням та серцебиттям великого міста на дніпрових кручах.

Пошуки зниклої бібліотеки Ярослава Мудрого, розповідь про Іллю Муромця, історія спорудження караїмської кенаси, нарис про минуле урочища Китаєве, таємниці київських підземель та ще багато різних захоплюючих, іноді трагічних історій розповість вам ця книга.

Вдячні авторам, які люб’язно подарували бібліотеці примірник книжки "І назвали його Київ...", тож у читачів нашої бібліотеки є унікальна можливість ознайомитись із невідомими цікавими фактами про улюблене місто.

Також присутні були ознайомлені з матеріалами часопису «Трибуна» № 5 2023 року, які були присвячені ювілею Григорія Сковороди, зверненню до вічних українських національно-культурних символів. Часопис є всеукраїнським громадсько-політичним і теоретичним журналом товариства «Знання» України і Національної спілки журналістів України. Журнал містить наукові статті професорів, академіків НАН України, заслужених працівників культури, які можуть бути використані у проведенні заходів бібліотеки. Журнал був представлений і подарований авторами статей Андрієм Дмитруком – письменником, науковим журналістом та Володимиром Павловим – головою Київського обласного центру гуманної педагогіки.

Ще одним подарунком від НСЖУ Одеської регіональної організації стала  газета «Золотослів», яка була присвячена 24-му загальнонаціональному конкурсу «Українська мова – мова єднання».  Взяти участь у наступному 25-му були запрошені автори віршованих та прозових творів, адже бібліотека завжди об’єднує людей творчих, небайдужих, патріотично налаштованих.