Творча зустріч з письменницею Оксаною Зененко (цикл зустрічей "Книги пов'язують")

До бібліотеки ім.П.Й.Панча завітала цікава письменниця та чарівна жінка Оксана Зененко.
Пані Оксана – херсонська письменниця, випускниця Херсонського національного технічного університетунаразі мешкає у Києві. Жанр історичного роману, в якому працює пані Оксана, вимагає повного занурення в епоху та досконалого знання історичних подій та особистостей того часу, тож авторка дуже ретельно вивчає останні історичні дослідження, знахідки та відкриття.
У літературі дебютувала під псевдонімом Діана Ясна у 2014 році з романом «Дорога до щастя» та повістю «Мрії збуваються» у видавництві «Ліра-Плюс». У 2019 році у «Дебют-газеті» вийшов друком роман «Чемпіонка». Восени того ж року Оксана Зененко стала співавтором збірки «Покрова через Збруч» від видавництва «КМ-Букс».
Але справжнє визанння письменниця отримала після публікації трилогії історичних романів про гетьманів Івана Мазепу, Петра Дорошенка та Пилипа Орлика, в основу яких лягли багаторічне захоплення авторки історією України й, зокрема, дослідження епохи Гетьманщин. Романи «Останній лицар гетьмана», «Таємна місія гетьмана» та "Побратим гетьмана" допомагають сучасному читачу краще пізнати справжню історію України та позбутися історичних упереджень, хибних фактів, які століттями культивувала та навязувала нам російська імперіалістична пропаганда.
У січні 2021 року за роман «Останній лицар гетьмана» Оксану Зененко нагороджено медаллю імені Олександра Довженка.
На творчій зустрічі авторка провела історичний екскурс у минуле країни, розповіла кілька маловідомих фактів з життя гетьмана Мазепи, зацікавила авдиторію останіми науковими дослідженнями епохи Гетьманщини.
Щиро дякуємо пані Оксані за цікаву розповідь, бажаємо наснаги та натхнення і чекаємо на вихід нового роману!