Художня виставка учнів дитячого клубу мистецтв "Райдуга"

Сьогодні, 23 січня, у бібліотеці ім.П.Панча відкрилась виставка робіт юних художників дитячого клубу мистецтв "Райдуга", присвячених Дню Соборності України. На виставці представлені роботи «Джамала» (Сивак Настя, 12 р.), «Єднаємось» (Кунець Аня, 9 р.), «Святковий салют» (Топало Настя), «Оранта» (Кулагіна Єва, 8 р.). Щиро вдячні за допомогу в організації виставки керівнику Клубу "Райдуга" Тетяні Золотухіній.
Запрошуємо Вас відвідати виставку та підтримати юні таланти!

"День Соборності України - символ єднання українського народу" (до Дня Соборності України, Дня Злуки)

Бібліотека ім. П. Й Панча пропонує книжкову виставку "День Соборності України - символ єднання українського народу". Також на виставці представлені художні роботи учнів дитячого клубу "Райдуга", ми щиро вдячні керівникові клубу Тетяні Золотухіній за надані картини.
День Соборності України - свято, що відзначається щорічно в день проголошення Акта возз'єднання Української Народної Республіки та Західно-Української Народної Республіки, що відбулося 22 січня 1919 року на Софійській площі в Києві.
Передумовою було підписання (22 січня 1918 р.) Четвертого універсалу Центральної Ради, яким УНР проголошено суверенною і незалежною державою. Західно-Українську Народну Республіку було проголошено в листопаді 1918 року. Процес обєднання України завершився саме 22 січня 1919 року.
Акт воззєднання УНР та ЗУНР - історичний факт, який мав велике ідейне значення. Цей акт показав безсилля будь-яких спроб роз'єднати український народ, протиставити українців один одному. Це державне свято символізує єдність українських земель. І хоча державі тоді не вдалося зберегти цілісність та незалежність, акт Злуки став реальним втіленням вікової мрії українців про свою суверенну державу.
21 січня 1990 року мешканці багатьох населених пунктів по дорозі між Києвом і Львовом утворили живий ланцюг, відзначивши цю історичну дату.
В умовах повномасштабної війни Росії проти України це свято набуло особливого значення. Українці обєдналися навколо загальної мети - Перемоги! Слава Україні! Героям слава! 💙💛

Зустріч клубу "В'язана турбота"

Зима у розпалі, тож благодійному клубу "В'язана турбота" ще вистачає роботи. Невтомні дівчата продовжують вязати теплі речі для наших захисників, масштаби можна побачити на фото:)
Допомога вирушає на фронт, а ми чекаємо на нові зустрічі!


Англійська у бібліотеці ім.П.Й.Панча

В пятницю наші студенти знов збирались, щоб займатись англійською мовою. Дякуємо всім, хто продовжує вчитись, за стійкість та незламність! 

Заняття проходять кожної пятниці, тож чекаємо бажаючих доєднатись 26 січня о 12:30.

До зустрічі!