Розмовний клуб з англійської мови «Talk Time»

Сьогодні у бібліотеці, як завжди по вівторках, відбулося зібрання розмовного клубу з англійської мови "Talk Time".
Зустріч у клубі "Talk Time" - це не лише можливість попрактикуватися в англійській мові, але й чудовий спосіб розширити коло своїх знайомств та отримати нові знання.
Якщо ви хочете покращити свою розмовну англійську мову та знайти нових друзів, тоді завітайте до нашого розмовного клубу "Talk Time".

Книжкова виставка "Його ім'я носить наша бібліотека" (з нагоди святкування 55-річчя бібліотеки ім.П.Й.Панча)

Петро Панч
З нагоди 55-річчя бібліотеки маємо честь представити вам книжкову виставку, присвячену видатному українському письменнику Петру Йосиповичу Панчу, чиє ім'я з гордістю носить наша бібліотека.
Петро Йосипович Панч (справжнє прізвище - Панченко) (1891-1969) - відомий український письменник, новеліст, повістяр, романіст, автор казок для дітей.
Народився 4 липня 1891 року в місті Валки на Харківщині. Дитинство письменника, про яке він зворушливо написав у книзі "На калиновім мості", було багатим на життєві враження.
З п'ятнадцяти років, після двокласної школи, пішов працювати. У 1918-1919 роках служив сотником у Дієвій Армії УНР. Після демобілізації працював землеміром, учителем, завідувачем клубу.
З 1923 року жив у Харкові, де активно займався літературною діяльністю.
Був членом літературних угруповань "Плуг", ВАПЛІТЕ, "ВУСПП",однак робота у творчих спілках та літературних об'єднаннях не заважала його реалізації як майстра змалювання правдивих картин життя. Мистецький доробок письменника цих років — книги оповідань «Рідна земля», «Гнів матері», книги фейлетонів «Зозуля», «Кортить курці просо». 1935 року вийшов перший роман Панча під назвою «Облога ночі». 1954-го — роман «Гомоніла Україна».
Одним з найвідоміших творів Петра Панча став роман «На калиновім мості», відзначений Шевченківською премією.
Панч також писав казки для дітей: "Сила слова", "Кіт забіг до школи", "Їжачок", "Рукавичка", "Мишка".
У 1938—1958 Панч жив у будинку письменників Роліт.
Багато працював, писав, брав участь у літературному розвитку Спілки письменників. Збірка статей та етюдів-спогадів «Відлітають журавлі» стала останньою. Нею письменник попрощався зі своїм читачем. 1973-й поставив у творчості Петра Панча крапку.
Помер Петро Панч 1 грудня 1978 року в місті Києві, похований на Байковому кладовищі.
Творчість Петра Панча відзначається глибоким знанням українського села та його людей, ліризмом і щирістю, майстерним володінням словом, гумором, любов'ю до природи.
Запрошуємо вас відвідати нашу книжкову виставку та познайомитися з творчістю Петра Панча.