Творча зустріч з художником-гравером Ярославом Гладким

14 листопада 2023 року о 12:00 в Бібліотеці ім. Петра Панча (вул. Велика Васильківська,90) відбудеться Творча зустріч з художником-гравером Ярославом Гладким «Світ дереворитів».
Ярослав Михайлович Гладкий (3.05.1945) – художник-гравер, заслужений діяч мистецтв України. Народився на Галичині в с. Стронятин неподалік Львова. Їхній рід здавна вважали малярським. Прадід Теодозій розписував церкви, покривав куполи. Мати Софія вишивала унікальнеі рушники, ткала килими. А батько Михайло мав «золоті руки» і славився як муляр на всю округу. Ярослав унаслідував майстерність і прагнення створювати красу своїми руками. Здібності до мистецтва виявилися в нього з дитинства – він грав на баяні, співав, малював. 
В київському музеї Тараса Шевченка, побачивши офорти великого Кобзаря з творів Рембрандта, загорівся бажанням відтворити шедеври світового мистецтва на дереві.
Відтоді упродовж більш як 40 років творчої діяльності пан Ярослав удосконалює, шліфує та поглиблює свою майстерність. Працює в унікальній нетрадиційній техніці деревориту в позитиві, в основі якого чорний штрих. Завдяки винаходу нового методу різьби – плоского різьблення у позитиві ім'я митця потрапило до «Енциклопедії Сучасної України» (2006р.). Не маючи мистецької освіти, Я. Гладкий чудово володіє різцем і визнаний фахівцями професійним митцем – «аристократом чорного штриха». В доробку різьбляра більше 60 творів.
На Творчій зустрічі експонуватимуться декілька унікальних робіт Ярослава Гладкого, йтиметься про особливості призабутої складної техніки деревориту та історію створення неймовірних зображень. Кандидат мистецтвознавства Петро Нестеренко ознайомить з дивовижним світом рисунку.
Запрошуємо всіх охочих. 
Вхід вільний.