Вибухова новинка серпня - роман «Катананхе» Софії Андрухович

«… про секс, багато еротики і людей, які роблять помилки, але ці помилки якраз тому виникають, що вони живі люди і дуже-дуже хочуть жити».

Софія Андрухович 
про свій роман «Катананхе» 

В ці серпневі дні, коли майже кожної ночі ЗСУ рятують Київ від московських повітряних атак, а наша бібліотека потерпає від чергового затоплення, хочеться порадувати читачів, відвідувачів сайту і наших потенційних читачів інформацією про вибухову книжкову новинку – роман «Катананхе» Софії Андрухович. Авторка характеризує його як роман про різні любовні історії і оптимістичне уявне майбутнє після війни, в якому Україна продовжує існувати.
Починається роман з відсилання до давньогрецького міфу про богиню полювання Артеміду та Актеона. За одним з варіантів міфу Актеон похвалявся, що він є кращим мисливцем, ніж Артеміда, за іншим - він підглядав за голою богинею. Артеміда покарала Актеона перетворивши на оленя, і його розірвали власні пси. Однак Актеон помирає не тому, що його обернули на оленя. Він помирає, бо не усвідомлює свого перетворення, і поводиться далі так, ніби нічого не сталось.