Книжкова виставка "Крути - невгасимий вогонь української волі"

Стою німий...Схиляю низько чоло...
У спогадах подія судних днів
Жива встає...Точився бій навколо...
О,скільки їх,відважних юнаків
За рідний край і за любов до волі
Лягли от тутна цьому полі!..
Ой,поле,поле крові і скорботи!..
Тут в сяйві ранку нашої весни
Почався новий шлях хресний до Голготи
І залунало зрадливе:"Розпни!"...
Немов Христа друге
страшне розп' яття
Судилося Вкраїні...О, прокляття!


Бурко Демид (1938)


29 січня - особлива дата для українського народу. Саме у цей день 1918-го року біля станції Крути відбувся героїчний бій молодих воїнів. Вони без вагань віддали своє молоде життя в ім'я свого народу, за його свободу та незалежність. Подвиг українських юнаків під Крутами навічно залишиться в пам'яті мабутніх поколінь як символ національної честі, героїзму та самопожертви молодого покоління в боротьбі за Незалежність України та дає наснагу в боях українським воїнам й досі.
До цієї дати бібліотека ім. П.Панча підготувала книжкову виставку "Крути - невгасимий вогонь української волі".

Презентація книги "Київ. Жінки. Війна"

25 січня у приміщенні актового залу Київської міської державної адміністрації відбулася презентація книги "Київ. Жінки. Війна", яка з’явилася на світ за участі експертів Видавничої ради при Департаменті суспільних комунікацій КМДА та видана за кошти міського бюджету.
Книга складається з 20 жіночих розповідей про перші дні з початку повномасштабного вторгнення росії в Україну. Двадцять розповідей про жах, біль, сумніви, спротив, жагу до життя. Під цією яскравою обкладинкою історії про київське метро, про підвали, про плетіння сіток і народження дітей під постійними ворожими обстрілами від киянок, кримчанок та мешканок інших українських міст.
До книги «Київ. Жінки. Війна» увійшли оповідання авторок, серед яких є як відомі письменниці, так і ті, для кого це перша проба пера. Серед авторок: Юлія Єрмоленко, Марія Бурмака, Ірина Солошенко, Олександра Єфименко, Ірен Роздобудько, Тетяна Лисун, Алла Геращенко, Наталія Бондар, Світлана Махно, Леся Литвинова, Марина Раєцька, Катя Ейхман, Анжеліка Рудницька, Оксана Наумова, Олена Муштенко, Міла Іванцова, Анна Виноградова, Ольга Карі, Олена Богатиренко, Галина Кучменко.
Наша бібліотека вже отримала свій примірник книги, який незабаром відправиться на оформлення та поповнить наш фонд.

Фото КМДА та Поліна Путінцева


Англійська під звуки сирени повітряної тривоги

Цієї пятниці заняття з англійської під керівництвом Наталії Рудої почалося з приємних подарунків та перевірки домашньої роботи. За деякий час пролунала сирена провітряної тривоги і наші незламні студенти спустилися в укриття, звідки і продовжили навчання. Дякуємо усім нашим учням за стійкість і наполегливість!

В усіх бажаючих є можливість приєднатися до безкоштовних занять з англійської, які проходять у нашій бібліотеці кожної пятниці о 12:30.
Чекаємо на Вас!