Англійська у бібліотеці ім.П.Й.Панча

Сьогодні наші студенти займались англійською з особливим задоволенням. Улюблена викладачка Natalia Ruda, перебуваючи по справах у Києві, провела офлайн заняття у бібліотеці. Знайомства, радість, дружні обійми не можуть зупсувати жодні повітряні тривоги. Дякуємо пані Наталі за підтримку, душевість та незмінний професіоналізм!
Приєднатися до групи з безкоштовного вивчення англійської можливо кожної пятниці о 12:30.

Той, що озброїв астрономію

На портреті 1636 року
роботи Ю.Сустерманса
Чи зрікся Галілео Галілей?
Щось люди там балакали про втому.
Про те, що рятувався він. Але й
не певна я, бо не була при тому.
О, не тривожте, люди, його прах!
Чи знали ви, до осуду охочі, -
якщо він навіть зрікся на словах,
які тоді були у нього очі?..

Ліна Костенко

Епоха Відродження - це епоха сильних особистостей, сильних характерів, сміливих відкриттів і пошуків, революційних спрямувань в сфері людського духу.
Наша історична довідка «Той, що озброїв астрономію» присвячена висвітленню життя одного з велетів цього періоду – Галілео Галілея, якого називали «Колумбом неба».
Галілео ді Вінченцо Бонаюті де Галілей ( 15 лютого 1564 - 8 січня 1642) - італійський мислитель, засновник класичної механіки, фізик, астроном, математик, поет і літературний критик, один із засновників експериментально-математичного методу вивчення природи. Галілей був одним з найперших, хто використовував телескоп для спостереження небесних тіл та зробив низку видатних астрономічних відкриттів.