Кінопоказ фільму Франсуа Озона "Мій злочин"

Сьогодні, 12 грудня, у Кіноклубі бібліотеки ім. П.Й.Панча відбувся показ нової стрічки французького режисера та сценаріста Франсуа Озона "Мій злочин". У основу сюжету покладено однойменну п’єсу Жоржа Берра та Луї Вернейля.
Молоду та не дуже успішну актрису Мадлен Вердьє звинувачують у вбивстві знаменитого продюсера. Її подруга-адвокат Полін Молеон провертає справу так, що судовий процес перетворюється на яскраве шоу в ім'я захисту прав жінок, а щиросердне зізнання Мадлен у скоєному стає стартом її кар'єри. Актрису навперебій запрошують зніматися в кіно та грати в театрах, а у Полін клієнти вишикувалися в чергу, але несподівано з'являється справжній злочинець.
Кінопоказ відбувся за підтримки компанії Arthouse Traffic.

«Лідер мистецтва Розстріляного відродження»

До 130-річчя від дня народження українського письменника Миколи Хвильового (справжнє ім’я Микола Фітільов; 1893–1933) бібліотека імені Петра Панча пропонує своїм читачам і відвідувачам нашого сайту книжкову виставку «Лідер мистецтва Розстріляного відродження».
Микола Хвильовий – знакова постать в літературному процесі 20-х років ХХ століття. Він один з основоположників пореволюційної української прози, майстер психологічної новели з елементами романтизму та імпресіонізму. Хвильовий всіляко підтримував та впроваджував політику «українізації», творив ідеологію національно-культурного відродження України й виступав за інтеграцію українського в європейську та світову культуру. За своє недовге життя він став однією з ключових фігур національної літератури й одним з найважливіших представників Розстріляного відродження.