Огляд книги Ілларіона Павлюка «Я бачу, вас цікавить пітьма»

Що означає бути письменником в Україні у буремні часи війни?
Коли Батьківщина у небезпеці, ти без вагань змінюєш перо на автомат, а потім також упевнено берешся за кермо пресслужби Міністерства оборони.
Це в повній мірі відноситься до Ілларіона Павлюка, ексспівробітника ГУР та автора трьох романів: «Білий попіл», «Танець недоумка» та «Я бачу, вас цікавить пітьма». Останній з них ми сьогодні взяли на огляд, яким із задоволенням ділимося з вами, наші читачі.
Свого часу книга «Я бачу, вас цікавить пітьма» вийшла у фінал Книги року ВВС-2020. Вибухова суміш містики, кримінального детектива, трилера, жахів. Такий роман, плотно насичений подіями та яскравими персонажами, міг написати Стівен Кінг, якби він був українцем.
Місце розвитку подій, Буськів Сад, змальований з будь-якого депресивного провінційного містечка. На перший погляд, і місто, і його мешканці - заурядні й не дуже далекі, але по ходу оповідання читачу стає зрозуміло: тут все не таке, як виглядає ззовні. Всі герої та події мають подвійне дно, глибину якого читач зможе розгледіти тільки на передостанніх сторінках.
Роман тримає у напрузі від початку і до кінця, кількість скелетів, які постійно випадають з шаф мешканців Буськіва саду вражає. І коли перегораєш останню сторінку, залишається моторошне відчуття: може, мені теж варто прискіпливіше придивитись до людей, які мене оточують?
Книга дуже крута. Приходьте до нашої бібліотеки, беріть роман «Я бачу, вас цікавить пітьма» і поринайте у його містичний світ, але пильно слідкуйте, щоб пітьма не побачила вашу зацікавленість нею:)


Фото з Фейсбук-сторінки Ілларіона Павлюка.