Показ фільму "Найкращий бос" у Кіноклубі бібліотеки ім.П.Й.Панча

У четвер, 4 січня, у Кіноклубі бібліотеки ім.П.Й.Панча пройшов показ художньої стрічки іспанського режисера Фернандо Леона де Араноа "Найкращий бос". 
Дія фільму  відбувається у провінційному іспанському містечку і розповідає про історію компанії з виробництва промислових ваг. З наближенням візиту комісії, за результатами якого відбудеться присудження місцевої нагороди за ділову досконалість, власник Бланко (Хав'єр Бардем) докладає всіх зусиль, щоб забезпечити ідеальний стан справ. Він невтомно працює над вирішенням проблем зі своїми працівниками, навіть якщо це означає переступити межу, яку не можна переступати. Дуже цікава стрічка з багатьма підтекстами та чудовими акторськими роботами. Але питання - чи вартує примарний успіх тої страшної ціни, яка сплачена за нього - в підсумку так і не отримує відповіді.

«Про козака Ося і москаля Ася» - дума-казка Степана Васильченка 1919 року для дорослих українців (До 145-річчя від дня народження Степана Васильченка)

Те, що нова «робітничо-селянська влада» Росії на чолі з більшовицьким урядом Лєніна зруйнувала світ насильства «до основанья» лише у тріскучих словах їхнього партійного гімну, а на ділі перевдягнула великодержавну імперську сваволю з царських шат у комісарську шкірянку, – добре розумів український письменник Степан Васильченко. 1919 року з-під його пера з’явилася сатирична казка «Про козака Ося і москаля Ася».