Роман-хронiка «Хрещатий Яр» Докії Гуменної. Рекомендуємо прочитати кожному!

4 березня у бібліотеці ім.П.Й.Панча відбулася інформаційно-просвітницька година, присвячена роману «Хрещатий Яр» Докії Гуменної.
Словацький фольклорист та українознавець, мистецтвознавець, літературознавець, бібліограф українського (лемківського) походження Микола Мушинка присвятив творчості маловідомої в Україні Докії Гуменної статтю під назвою «П'ять разів похоронена», а все-таки жива» («Сучасність»,1995, № 4). За кілька днів ми відзначатимемо 120-річчя Докії Гуменної (23 лютого (7 березня) 1904 - 4 квітня 1996 р.). Крім невеличкої виставки ми пропонуємо історично-бібліографічну довідку про її роман-хроніку «Хрещатий Яр».
Цей роман деякі літературознавці вважають найвизначнішим твором про Другу Світову війну в українській літературі. Три роки з 1946 по 1949 Докія Гуменна писала його, і тільки в 1956 році роман побачив світ у видавництві «Слово» в Нью-Йорку (було багато противників його публікації!). Тільки за цей твір ім'я Докії Гуменної знайшло би своє гідне місце серед видатних прозаїків ХХ століття в Україні.

Запрошуємо на концерт "Музика проти вибухів"

6 березня о 14:00 у бібліотеці ім. П.Й. Панча (вул. Велика Васильківська, 90) відбудеться концерт учнів Дитячої музичної школи №10 "Музика проти вибухів".
Цей концерт – це можливість для юних музикантів поділитися своїм талантом та подарувати людям радість.
У програмі концерту:
  • Класична музика
  • Українська народна музика
  • Сучасна музика
Вхід вільний!

Запрошуємо всіх бажаючих!

Художня виставка "Квіти для мами"


Сьогодні, 4 березня, у бібліотеці ім.П.Й.Панча відкрилася виставка робіт учнів Дитячого художнього клубу "Райдуга" під назвою "Квіти для мами", приурочена до Міжнародного жіночого дня.

Це чудова можливість побачити талановиті роботи юних художників, які об'єднує одна тема – любов до мами.

Виставка працюватиме до 31 березня.

Запрошуємо всіх бажаючих підтримати талановите майбутнє України!








Благодійна зустріч клубу "В'язана турбота"

У неділю в бібліотеці було тепло, весело та гамірно! До нас знову завітали невтомні бджілки-трудівниці з благодійного клубу "В'язана турбота". Теплі шкарпетки та шарфи для наших захисників; іграшки та пледики для малечі з будинків дитини; теплі жилети та рукавички для літніх людей - це неповний перелік того, що дівчатка щомісяця відправляють адресатам. А майстрині розливають окопні свічки та цілющі мазі на фронт, тож наша бібліотека долучилась і зібрала для дівчат бляшанки для свічок та скляні баночки для мазей, які приносили нам небайдужі читачі.
Ви теж можете долучитись до цієї чудової ініціативи, яка допоможе зігріти та підтримати наших захисників.
Чим ви можете допомогти:
  • Приєднатися до клубу "В'язана турбота" (за анонсами слідкуйте на фейсбук-сторінці вязана турбота")
  • Принести пряжу та спиці.
  • Принести чисті бляшанки та баночки з-під дитячого харчування.
  • Зв'язати речі для воїнів: шкарпетки, шапки, шарфи, рукавиці, светри.
  • Поширити інформацію про цю ініціативу.
Разом ми можемо зробити більше!