25 листопада - День вшанування пам’яті жертв Голодоморів

Сьогодні, 25 листопада, Україна вшановує пам’ять жертв Голодомору 1932–1933 років, а також масового штучного голоду періоду 1921–1923 років та 1946–1947 років. Від винищення українців наймасштабнішим голодомором, штучно створеним росією, нас відділяє дев’яносто років, з яких майже два роки наша країна змушена протистояти її повномасштабному нападу. І саме сучасний період російсько-української війни сформував для цивілізованого світу пришвидшений запит на правдиву інформацію про історію взаємин країни-агресорки та України в минулому.
Понад 10 країн на найвищому рівні з минулого року визнали, що у 1932–1933 роках проти української нації було вчинено геноцид. Серед них такі потужні політичні гравці, як Німеччина, Франція, Велика Британія.
Сьогодні бібліотека ім. П.Й.Панча долучається до Загальнонаціональної хвилини мовчання. Згадаймо про мільйони людських життів, які Україна втратила внаслідок Голодомору.
Вогник цієї свічки символізуватиме нашу скорботу і пам’ять про мільйони загублених життів наших співвітчизників, нашу віру у майбутнє.
Вірш Юлії Л. читає Тетяна Алексюк.