Англійська єднає країни та серця

 

Ця крута історія, яка відбулась у нашій бібліотеці просто сьогодні, дуже схожа на недописаний сценарій голівудського блокбастеру. Тому пристебніться і насолоджуйтеся, зараз буде дуже цікаво:))


З 2016 року у бібліотеці ім. Петра Панча чарівна викладач-волонтер, синхронний перекладач Наталія Руда проводила спочатку офлайн, потім, за часів ковідних обмежень, онлайн курси англійської мови. Вже сім років поспіль, попри усі бурхливі події, які відбувались в Україні останніми роками, справжні фани продовжують сумлінно виконувати вправи з Present Simple та Past Perfect Continuous. За цей час пані Наталя за сімейними обставинами переїхала жити до Хорватії, але, не дивлячись на це, вона продовжує опікуватись своїми учнями та проводить щотижневі онлайн-заняття.

 
Але сьогодні був особливий день – пані Наталя по справах приїхала до Києва, і у її учнів виникла ідея нарешті провести зустріч з улюбленою вчителькою. І, авжеж, де ще мала відбутись зустріч, як не у нашій бібліотеці, з якої все почалося.
Але, почекайте, це ще не зав’язка сюжету, а тільки його початок. 
У нас з’являється друга сюжетна лінія, яка зрештою перетнеться із основною у найнеочікуваніший момент.


Пан Володимир, професор Джорджтаунського університету, журналіст, політолог, батьки якого емігрували до Сполучених Штатів Америки, коли Володимиру був рік і де він прожив довгі роки, але з 1996 року він багато часу проводив в Україні. Зараз він проживає у Києві та працює над книгою, метою якої є вирішення проблеми, як в Україні впровадити інклюзивність. Його життя варте окремої розповіді, але це вже буде зовсім інший серіал, сценарій до якого він, можливо, колись напише сам:)
Проходячи повз бібліотеку у центрі міста, пан Володимир вирішує зазирнути до неї в пошуках спілкування, а, можливо, й матеріалу для досліджень.


І тут відбувається диво, яке з’єднує в одній точці простору любителів вивчати та розмовляти англійською та університетського професора з Вашингтону.
Україна, Хорватія, Сполучені Штати Америки, спілкування у колі друзів, побачення після довгої розлуки, вир обіймів, вибух емоцій, шалена енергетика.
Ми працюємо заради таких моментів.
Приходьте до бібліотеки. Можливо, на вас чекає цікава зустріч:)