Творча зустріч з письменником Олександром Козинцем



У п’ятницю, 13 жовтня, о 15:00 у бібліотеці ім.П.Й.Панча відбудеться творча зустріч з письменником Олександром КОЗИНЦЕМ.
Наша адреса: вул.Велика Васильківська, 90.
Запрошуємо всіх бажаючих!

«Місцева демократія – основа сучасної держави»



У рамках Європейського тижня місцевої демократії бібліотека ім. Петра Панча пропонує своїм читачам і відвідувачам, користувачам наших інтернет-ресурсів книжкову виставку «Місцева демократія – основа сучасної держави». 
Стратегічним курсом політики України є інтеграція до Європейського співтовариства, що передбачає здійснення суттєвих інституційних змін, вдосконалення системи місцевого самоврядування, гармонізацію національного законодавства відповідно до сучасних європейських стандартів. 
Європейський тиждень місцевої демократії – це загальноєвропейська ініціатива, спрямована на розвиток місцевої демократії та активне залучення громадян, що проводиться за підтримки Конгресу місцевих та регіональних влад Ради Європи з 2007 року. Відповідно до Указу Президента України «Про Європейський тиждень місцевої демократії» №922/2007 від 27.09.2007 року офіційний старт Європейського тижня місцевої демократії відбувся 15 жовтня 2007 року під час проведення у Валенсії (Іспанія) 15-ї сесії Конференції європейських міністрів, відповідальних за місцеве і регіональне управління. 
Головною метою Європейського тижня є активізація процесів розповсюдження інформації щодо принципів, надбань та досягнень функціонування місцевої демократії в Україні та Європі, сприяння обізнаності населення щодо можливостей вирішення питань місцевого значення та залученню громадян до прийняття управлінських рішень, надання можливостей для ознайомлення з роллю Ради Європи та інших інституцій спільної Європи в області розвитку місцевої демократії. Відповідно до принципів демократичного розвитку забезпечення вільного отримання інформації стосовно можливостей участі громадян у суспільно-політичному житті їх міст та регіонів є головною передумовою здійснення ефективного та дієвого управління на місцях. 
Мета нашої виставки - поширення знань про місцеву демократію і сприяння ідеї демократичної участі на місцевому рівні. Для покращення обізнаності наших користувачів в нашій виставці представлені книжки, відповідні юридичні матеріали щодо належного врегулювання механізмів участі громадян у суспільно-політичному житті місцевих громад. Наші відвідувачі зрозуміють свої реальні можливості по реалізації наданих законом прав. Адже право громади на місцеву ініціативу встановлено ст. 9 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні». 
Численні книжки дозволяють на конкретних прикладах пояснити, яким чином громадяни можуть впливати на життя нашого міста за допомогою різних ініціатив. Наше місто залишається в єдиному європейському просторі, як робило це протягом багатьох років. І в умовах повномасштабного вторгнення Московії в Україну ми своєю подальшою роботою будемо підтверджувати відданість європейським цінностям. 
Ми вдячні за солідарність та підтримку з боку іноземних партнерів. 
Чекаємо Вас в нашій бібліотеці. 
Вчимося жити й думати по-європейськи! 
Слава Україні! Героям слава! Переможемо!
💙💛