Перегляд документального фільму "Крим SOS"

До Дня спротиву окупації Криму у бібліотеці ім.П.Й.Панча відбувся показ документального фільму "Крим SOS", яка розповідає про громадську ініціативу, створену 27 лютого 2014 року як Facebook-сторінка для оперативного та об'єктивного висвітлення подій, які відбуваються в Криму у зв'язку з його незаконною окупацією Російською Федерацією. Згодом організація стала займатися наданням допомоги внутрішньо переміщеним особам із Криму і сходу України. Після перегляду присутні обговорили, як повернути інтерес української та світової громадськості до ситуації в Криму і проблемам кримчан. 
Показ відбувся за підтримки ГО Докудейз.

Студенти проводять заняття у бібліотечному укритті

Війна принесла Україні не лише нові виклики, але й нові можливості. В умовах, коли багато людей змушені ховатися в укриттях, бібліотеки стають не просто місцем, де можна знайти знання, але й осередком єднання, підтримки та розвитку.
У київській бібліотеці ім. П.Й.Панча, де обладнано безпечне укриття, сьогодні відбулося заняття з німецької мови - студенти Київського національного лінгвістичного університету проводили його під час повітряної тривоги в бібліотечному укритті. Після заняття бібліотекарі продемонстрували студентам документальний фільм "Крим SOS". Молодь з користю провела час в укритті, а дехто навіть записався до бібліотеки.

Бібліотечне укриття стає справжнім рятівним колом для тих, хто шукає можливості не втрачати час даремно та продовжувати саморозвиток, навіть у таких складних умовах.
Віримо, що Україна переможе, а молодь, яка зараз змушена ховатися в укриттях, зможе збудувати краще майбутнє для себе та своєї країни.