Перегляд українського історичного художнього фільму "Довбуш"

13 березня о 14:00 запрошуємо на перегляд українського історичного художнього фільму "Довбуш". В основі сюжету - життя найвідомішого з опришківських ватажків у Карпатах Олекси Довбуша. Стрічка є одним з найдорожчих українських фільмів - її бюджет склав 120 млн грн. Прем'єра відбулась 24 серпня 2023 року.
Події фільму відбуваються в Карпатах на початку XVIII століття. Жорстоке правління польської шляхти змушує гуцулів тікати в гори. Двоє братів, Олекса та Іван Довбуші, опиняються поза законом і стають опришками. У пошуках помсти панам брати стають ворогами один одному. Один прагне грошей, другий — справедливості. Гуцули починають повстання, яке очолює Олекса. Шляхта робить усе можливе, аби знищити Довбуша.

Заняття англійською у бібліотечному укритті

Незважаючи на складні часи, бібліотечне укриття продовжує свою роботу, надаючи безпечний простір не лише для читання, але й для навчання.
Сьогодні у нашому укритті студенти 3 курсу Київського національного лінгвістичного університету провели заняття з англійської мови. Замість комфортних аудиторій з мультимедійним обладнанням їм довелося навчатися у підвалі бібліотеки.
Однак, це не вплинуло на їхній настрій та бажання здобувати знання. Студенти з ентузіазмом долучилися до заняття, активно спілкувалися англійською мовою та виконували завдання.
Ми пишаємося нашою незламною молоддю, яка, попри всі виклики, продовжує навчатися та прагне до кращого майбутнього!
Бібліотечне укриття – це не лише місце, де можна сховатися від небезпеки, але й осередок знань, єднання та підтримки.
Ми щиро дякуємо студентам Київського національного лінгвістичного університету за те, що обрали наше укриття для своїх занять. Ми віримо, що разом ми зможемо подолати всі труднощі та збудувати щасливе та мирне майбутнє!
Бібліотека ім.П.Й.Панча – завжди поруч з вами!