Перегляд документального фільму "Невидима правда"

В Україні, яка об'єднує представників і представниць понад 130 національностей (відповідно до перепису населення 2001-го року), толерантність має існувати, як незмінна людська цінність. Але реальність інша. Особливо це стосується чутливих спільнот, на кшталт ромської національної спільноти. Рівень дискримінації ромського населення в Україні не зменшується. Роми і надалі стикаються з труднощами при виготовлені документів, при працевлаштуванні тощо. Стикаються з дискримінацією під час навчання та інших побутових заходів. 
Одним із можливих шляхів змінити упередженість на розуміння, є створення документальних репортажів, які показують звичайне життя ромів, розповідають про успіхи, невдачі, допомагають розгледіти за абстрактною меншиною звичайних людей та побачити спільне. Такі історії потрібні для зміни наративів у суспільстві. Сьогодні у бібліотеці ім.П.Й.Панча дивились документальний фільм «Невидима правда» про три різні історії життєвих прагнень ромської молоді з різних соціальних статусів.

Англійська мова в бібліотеці: цікаво та корисно!

Сьогодні відбулося чергове заняття з англійської мови у бібліотеці ім.П.Й.Панча.
Ось кілька причин, чому вивчення англійської в нашій бібліотеці може бути вам корисним:
  • Покращити навички читання, письма, говоріння та сприйняття на слух.
  • Розширити словниковий запас і граматичні знання.
  • Дізнатися більше про англомовну культуру.
  • Підвищити свої шанси на працевлаштування.
  • Подорожувати світом і спілкуватися з людьми з інших країн.
Якщо ви шукаєте способи покращити свою англійську мову, рекомендуємо вам відвідати нашу бібліотеку. 

Вітаємо з Великоднем!

Вітаємо усіх із Світлим Святом Великодня! Нехай Святий Великдень несе нам довгоочікувану радість Перемоги, дарує надію та впевненість у завтрашньому дні, вселяє спокій у серця, живить душу та укріплює віру! Нехай це свято зігріє наші серця любов’ю до рідної землі та підтримкою національних традицій. Дякуємо ЗСУ за можливість святкувати Великдень з рідними людьми на своїй землі.
Зі святом!

Переможні сторінки Другої світової війни (до Дня пам'яті та перемоги над нацизмом Другій світовій війні)

Бібліотека ім. П.Й.Панча пропонує фотодокументальну виставку до Дня пам'яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні "Переможні сторінки Другої світової війни".
З 2015 року Україна розпочала традицію, замість Дня перемоги 9 травня, відзначати День пам'яті та примирення 8 травня, як відзначає закінчення Другої світової війни уся Європейська спільнота.
Минулого року Верховна Рада Законом "Про День пам'яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939-1945 рр."  встановила 8 травня як День пам'яті та перемоги - єдину дату, коли Україна відзначає перемогу над нацизмом та вшановує пам'ять загиблих у Другій світовій війні.
У цей день українці вшановують пам'ять тих, хто брав участь і переміг у боротьбі проти нацистської навали.
Друга світова війна для українців почалася 1 вересня 1939 року з бомбардування Львова та інших західноукраїнських міст. Від дніпровського Правобережжя до Відня, Праги та Берліну проліг бойовий шлях фронтів, які увійшли в історію під назвою "Українські".
Друга світова війна стала найбільшим збройним конфліктом на планеті й одночасно найбільшою трагедією в історії людства. Саме тоді вперше було застосовано ядерну зброю, здійснено найтяжчі військові злочини та злочини проти людяності.
Втретє Україна відзначає цей день в умовах повномасштабної війни, в умовах відкритої агресії путінської росії проти України.
Висвітлюючи підсумки Другої світової війни, слід нагадати, що українцям довелося брати участь у складі різних збройних формувань. Із більше як 4,5 млн українців - учасників війни близько 4 млн воювали в лавах Червоної Армії, близько 50 тисяч - у складі загонів частин радянських партизанів, 80 тисяч - у лавах УПА.
Під час Другої світової війни Україна втратила 8 млн осіб (19,1% населення).
Зараз Росія відверто шантажує світ використанням ядерної зброї проти України та її союзників. Заклик "Ніколи знову" рашисти змінили на "Можемо повторити". Але очільнику кремля варто пам'ятати, що без участі чотирьох українських фронтів перемога над нацистською Німеччиною була б неможлива.
Перемогли в 1945 - переможемо і зараз.
Слава Україні!