Презентація книги В’ячеслава Гука «Кримський літопис» та проєкту «Київ — Крим. 10 років окупації»

15 травня у оболонському Vcentri Hub відбулася презентація збірки віршів «Кримський літопис» письменника з Сак В’ячеслава Гука та проєкту двокнижжя «Київ — Крим. 10 років окупації», яка була присвячена до Дня пам’яті жертв геноциду кримськотатарського народу та Дня боротьби за права кримськотатарського народу.
На початку зустрічі Директорка Департаменту суспільних комунікацій КМДА Мирослава Смірнова наголосила: «У нас немає права забувати сторінки історії й маємо поштовх боротися за свою Батьківщину — щоб не сталося так, як 80 років тому у Криму».
В продовження заходу Виконавчий директор Української асоціації видавців та книгорозповсюджувачів, видавець Ігор Степурін розповів про те, яке місце займає Крим у його житті та що для нього особисто означає книга В’ячеслава Гука «Кримський літопис», а сам автор зачитав кілька віршів зі своєї збірки.Письменниця Міла Іванцова розповіла про ідею створення проєкту двокнижжя «Київ — Крим. 10 років окупації», в якому одна книга буде документальною, друга - художньою. Під обкладинкою будуть зібрані спогади людей, які переселилися до України після анексії Криму у 2014 році.
Захопленими аплодисментами присутні супроводжували розповідь однієї з авторок збірки документальних спогадів Наталії Лютікової. Пані Наталя - переселенка з Криму з 2014 року, громадська діячка, координаторка проєкту «Окупація очима підлітків» розповіла про свою боротьбу за лагідну українізацію Криму, участь разом з усією сім'єю у протестних акціях проти окупації, про свої дослідження щодо настроїв кримської молоді. Висновки з дослідження надихають: до 2014 року молодь ототожнювала себе саме з Україною й не змінила свого ставлення до неї й натепер, навіть після 10 років окупації.

Збірка віршів «Кримський літопис» письменника В’ячеслава Гука вже доступна до видачі, а видання «Київ — Крим. 10 років окупації» має з'явитися у нашому фонді до кінця року.
 

Немає коментарів:

Дописати коментар