Книжкова виставка «Українські вишиванки наче райдуги світанки» (До Дня вишиванки)

Щороку у третій четвер травня ми відзначаємо Всесвітній день вишиванки – міжнародне свято, яке має на меті зберегти українські народні традиції через етнічний вишитий одяг. У культурі кожного народу є речі,які яскраво відображають його особливу національну традицію. В Україні таким символом є вишиванка – своєрідний унікальний код українського етносу з зашифрованими оберегами і знаками. Уже багато століть вишивка має особливе значення, адже вишиванки були приданим дівчини, одягом для немовляти і оберегом для кожної людини, пряли їх з льону і конопель. Сьогодні вишивка живе повнокровним життям, прикрашає сучасний одяг, надає йому своєрідності і неповторності. Зберігаючи традиційні народні мотиви, українська вишивка несе в собі і історію, і символічне значення. Кожен регіон України відрізняється своїми кольорами й типом вишивки. 
З нагоди Дня вишиванки пропонуємо вам відвідати книжкову виставку "Українські вишиванки наче райдуги світанки". На виставці представлені книги, які розкривають історію, символіку та різноманіття української вишивки, представляють техніки вишивки різних регіонів України, візерунки та їх значення, а також про видатних майстринь народного мистецтва.
Крім того, на виставці можна побачити фотографії та ілюстрації вишитих сорочок, рушників та інших предметів українського побуту.
Книжкова виставка "Українські вишиванки наче райдуги світанки" - це чудова можливість познайомитися з багатою історією та традиціями українського народу

Немає коментарів:

Дописати коментар