"Щось зі мною не так": ліки від літньої спеки

Ви втомилися від аномальної спеки, інформаційного шуму, численних серіалів і Вам хочеться почитати щось корисне для себе? Як ліки від втоми радимо Вам книгу «Щось зі мною не так» Андрія Любки.
Сам пан Андрій на своєму сайті lyubka.net.ua стверджує: «Щось зі мною не так» – це книжка, яка відкриває перед читачем світ пригод, настроїв, реальних історій та автобіографічних вигадок. Це універсальний порадник і атлас туристичних маршрутів, які переплітаються з незвичними ситуаціями та непередбачуваними подіями.
Його автобіографічні вигадки цікаві, але книжка акцентує увагу саме на процесі читання. Автор вважає, що головне - це враження від прочитаного. «...в погоні за інформацією ми часто забуваємо, що читання - це передусім не про знання, а про чари, про створення нового світу в нашій уяві. Я читаю не для того, щоб знати. Іноді читаю, щоб заснути. Часом - щоб убити час. Найчастіше - щоб пережити те, чого не переживав. Читаю для того, щоб забувати, Бо забувши книжку, можу її потім перечитати знову. Читаю, щоб забувати. І забуваю, щоб жити».
А як чудово Андрій Любка пише про Віктора Косенка, узагальнюючи: «...він належав до культури, в якій століття бездержавності виплекали здатність закльовувати й знищувати, а не цінувати за життя й пам'ятати після смерті, - української». До героя нашої майбутньої книжкової виставки - Миколи Холодного - це означення підходить стовідсотково!
Андрій Любка вражає своїм знанням есеїв Збігнєва Герберта (зверніть увагу на «Послугу ката»). «Навчитися вчитися» - чудова рекомендація від Андрія Любки для наших читачів, особливо для народжених уже в Незалежній Україні. «В одній краплі можна побачити океан. Але мало в сьогоднішньому світі тих, що хочуть помітити цю краплю. Знання не в книжках, воно всередині й довкола нас, а ми його вже просто переписуємо в книжки. Варто не лише навчитися читати, а й навчитися просто жити, радіти подиху, світанку, бурі. Споглядати і розуміти. Навчитися вчитися: не тільки в учителів, а й у себе самого».
Також Андрій Любка у своій книзі змушує задуматися і над мовною проблемою: «Щодо ідеї зробити другою державною мовою англійську, то я тільки за. Українці без проблем її опанують. І будуть двомовні - говоритимуть російською й англійсько, вільно й прекрасно, Але не українською. Щоб не кавєркать. Китайської експансії теж не треба боятися. Нація вроджених білінгвів дасть собі раду і з цією мовою, за рік-два защебече. Аби лиш не своєю».
Загалом, "Щось зі мною не так" - це не просто розважальна книга, а й збірка глибоких думок та спостережень, які змушують читача задуматися над важливими речами.
Рекомендуємо цю книгу всім, хто шукає цікаве та змістовне читання.


Немає коментарів:

Дописати коментар