«Наша кров свята для нас» (з презентації книги «Україна: пекельний 22-й. Народний щоденник»)

11 липня 2024 року у Колонній залі Київської міської державної адміністрації відбулася презентація книги «Україна: пекельний 22-й. Народний щоденник», організована Департаментом суспільних комунікацій КМДА. Відвідувачі заходу побачили авторів видання: журналістку, поетесу Юлію Бережко-Камінську і журналістку Алли Багірову.
Презентацію відкрила директорка Департаменту суспільних комунікацій Смірнова Мирослава Михайлівна. Вона підкреслила важливість і актуальність книги для нашої історії і нашої пам'яті. Це чудово виконане з точки зору поліграфії видання зі світлинами
Юрія Вереса та Олега Гриба (Ірпінь, інформаційне агентство ITV), які зафіксували численні руйнування окупантами міст і селищ Київщини та інших постраждалих регіонів.
Відвідувачі заходу почули виступи директорки Публічної бібліотеки імені Лесі Українки Ольги Романюк та українського письменника, поета, перекладача, літературного критика, давнього друга бібліотеки ім. Петра Панча Дмитра Чистяка.
Ця книга є як в нашій бібліотеці, та і в інших публічних бібліотеках Києва. Так що чекаємо на Вас в нашій бібліотеці.
Цікава історія друку цієї книжки (зруйноване видавництво в Харкові, зруйноване місце зберігання цієї книги в колекторі на території Голосіївського району). Оголошення тривоги примусило більшу частину презентації провести в укритті. Надзвичайно цікавими були спогади двох воїнів - авторів текстів, які захищали Київщину від ворожої навали у перші дні московського вторгнення. Після перемоги прийдеться ще розбиратися з історією появи численних «будівельників», які перетворилися на диверсантів. Цікавими були спогади психологині з Обухова, подружжя Бориса і Тетяни Квітко із Кремінної на Донеччині, батьків загиблого сина. Всі ці історії - це яскраве продовження цієї книги. А книга ця - наша жива пам'ять про людей і недолюдків. Ніколи не забудемо.
Героям - слава! Смерть московським окупантам!


Немає коментарів:

Дописати коментар